בריסוס של היום כמעט ואין ריח וגם אם יש מעט ריח, הוא מתנדף מהר באוויר.
בהנחה שבוצעה הדברה יסודית והשימוש הוא רק באמצעות חומרי הדברה איכותיים, ניתן לבצע הדברה מדי שנתיים, ולהקדים את חזרתם של המזיקים. הכי כדאי ובטוח יהיה לעשות הדברה מדי שנה, כך ניתן להבטיח בית נקי מנמלים ותיקנים. אולם לגבי יתר המזיקים מדובר בתופעה שיכולה לחזור על עצמה וזה תלוי בסוג המזיק.
תחום ההדברה נחשב יחסית לתחום פרוץ ויש לא מעט “חאפרים” בשוק שלא בוחלים בשום אמצעי. במקרים לא מעטים מדווח על התחזות של אנשים למדבירים, לכן בטרם תזמינו הדברה, ודאו כי האדם שנותן את השרות הוא אכן מדביר מוסמך, בקשו לראות ביטוח בתוקף וודאו שהוא מספק לכם אחריות בתום העבודה.
הריסוס מתבצע לכל אורך הפנלים שקרובים לרצפות בכל חלל וחלל בבית, כמו כן, בכל אדני החלונות וגם בתוך מערכות הביוב השונות. דגש מיוחד יושם בחלל המטבח, בארונות המקלחת ובשירותים, שם גם יתבצע ריסוס של כל משטחי השיש, החרסינה והארונות שנצפו כנגועים במזיקים. כפי שנאמר יש לפנות ולאחסן כל מוצר מזון בחלל המטבח ובכלל.
וודאי! ואפילו מדובר במצב אופטימלי ביותר להדברה, שכן ניתן לרסס במקומות אסטרטגיים בלי בעיה. פעולה מקדימה של הדברה בטרם פורקים את הריהוט תספק תוצאה הרבה יותר אפקטיבית ולזמן ממושך.
את הרצפה ומשטחי השיש במטבח ניתן לנגב עם סמרטוט שהוא מעט רטוב, ישר לאחר החזרה לדירה. שטיפה יסודית יש לדחות לכמה ימים לאחר שמבצעים את ההדברה.