שבולת שירותי הדברה בע"מ - לוגו
 
 
 
 
 
 
 
073-7589319
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הדברה למסעדות

 
 
 
26.04.2020
 
6 דקות קריאה
 
 
 
 
Twitter
 
Google my business
 
Facebook
 
 
 
 
 
מנהלים מסעדה, בית קפה או קפיטריה? סביר להניח שהסיוט הגדול ביותר שלכם הוא הופעת מזיקים בשטח המסעדה. הבעיה היא שסביבה עמוסת אוכל וחומרי גלם דוגמת אלה מציעה תנאים אופטימליים למזיקים שונים, ביניהם נמלים, תיקנים וחרקים. הם עלולים לפקוד את המטבח, ולעיתים גם את שולחנות הסועדים, ולהרוס כל חלקה טובה במסעדה. על מנת לשמור על סביבת עבודה היגיינית, וגם על רישיון העסק שלכם, אין מנוס מלבצע הדברה למסעדות מפעם לפעם.
 
הדברה למסעדות
 
 

זה לא כל כך נעים לראות מסעדה סגורה

 
אף אחד לא אוהב לפגוש עכבר, תיקן או אפילו נמלים בסביבתו. הסיוט גדול על אחת כמה וכמה כשמזיקים אלו מופיעים בסביבה שבה הוא אוכל. לקוח שיבחין במזיק כלשהו בתחומי המסעדה שלכם, לא רק שסביר שיסרב לאכול בה (לא משנה מה הפיצוי שתציעו לו), אלא גם ככל הנראה יקפיד לספר על כך לכל מכריו וחבריו. בעידן הרשתות החברתיות, הנזק עלול להיות רחב היקף: חשבו על פוסט בפייסבוק שהופך לוויראלי בין רגע, או אפילו על לקוח שמתברר שהוא עיתונאי או איש תקשורת הנחשף מראש לקהל רחב. אתם עלולים לחוות פגיעה כלכלית כבדה בהכנסותיהם ובמוניטין שלכם, פגיעה אותה קשה ולעיתים אף בלתי אפשרי לשקם. פגיעה עסקית, כלכלית ואפילו נפשית.

חשוב לזכור שבעסקי המזון, ביצוע הדברה הוא דרישה מחייבת על פי חוק רישוי עסקים. אם לא תקפידו לבצע הדברות תקופתיות, ולמשרד הבריאות ייוודע על כך בביקורות שהוא עורך, אתם עלולים לאבד את רישיון העסק שלכם והמסעדה עלולה להיסגר לאלתר. לכן אסור לחכות עד שתיקן יגיע ויפתיע את אחד הלקוחות, אלא להזמין חברת הדברת מזיקים עוד היום.

 

כיצד מתבצעת הדברה למסעדות?

 
הדברת מסעדות שונה מהדברה המתבצעת בבית וגם בבתי עסק אחרים. הדגש הראשון בה הוא על איתור המוקד ומיגור לתמיד של קינון המזיקים בפועל. יתרונותיה של ההדברים באים לידי ביטוי בבדיקה של מקררים ואריזות מזון, פתחי ניקוז של ביובים ועוד. לאחר ביצוע בדיקה שאין חרקים ומזיקים אחרים במקום, משליכים המדבירים המקצועיים את חומרי ההדברה במטרה למנוע קינון או חדירה לא בריאה של מזיקים אלו ואחרים.

פעולות אלה צפויות להשאיר את החרקים, המקננים, המכרסמים והמזיקים האחרים הרחק מהאוכל שבמטבח ומשטח המסעדה.

 

שירותים ועלויות

 
תכנון בית עסק בתחום המזון ללא הדברה נאותה הוא טעות גדולה, שעלולה למנוע את האפשרות לפתוח את המסעדה ולגרום לנזקים אדירים גם בהמשך הדרך. יש לקחת בחשבון הזמנה של המדביר אחת לחודש לפחות, לצורך הדברת מיני מזיקים שונים (לרבות מכרסמים מסוכנים) ושמירה על המקום נקי ממזיקים.

עלויות ההדברה משתנות על פי אופי הבחירה של העבודה, לרבות סוג המזיקים עימם מתמודדים, כמות המדבירים ומשך ההדברה בפועל. חשוב מאוד לבחור בחברות מקצועיות המספקות חומרי הדברה ללא ריח ובעלי רעילות נמוכה. חומרים אלו עשויים להבטיח חזרה מהירה למסגרת עבודה רגילה בהקדם.

 

מקדימים תרופה למקק!

 
על מנת למנוע מפגש לא רצוי עם התיקנים במטבח, חשוב שאנשי המסעדה יקפידו כמובן על היגייינה. עליהם לאטום את כל הסדקים, המחילות והפתחים במסעדה, להימנע מאחסון מזון בתנאים לא נאותים (למשל על הרצפה או במקום פתוח) וכן הלאה. הפעולות האלה אינן מספיקות, כמובן, שעה שעל אנשי המסעדה לבצע הדברה כמתחייב בחוק ועל מנת לקבל שקט נפשי ותעשייתי לאורך זמן.

חברת שבולת - שירותי הדברה בע"מ מתמחה בביצוע כל סוגי ההדברות בבתי עסק, ובכלל זה מסעדות ושאר עסקים בענף המזון. ההדברות נעשות על ידי מדבירים מוסמכים, בפיקוחו של אגרונום מורשה ובאמצעות חומרי ההדברה המתקדמים, היעילים והבטוחים ביותר לשימוש שיש בנמצא. בין אם אתם סובלים ממכת מזיקים ובין אם אתם רוצים למנוע אותה, זוהי הכתובת לביצוע הדברות מכל סוג:

 
  • הדברת נמלים
  • הדברת תיקנים
  • הדברת עכברים וחולדות
  • הדברת זבובים
  • ועוד
 
 
 
המזיקים פשטו על המסעדה? מעוניינים למנוע תקריות מביכות מול לקוחות ולהבטיח שרישיון העסק שלכם לא יישלל? צרו קשר עוד היום עם שבולת שירותי הדברה ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת.